Επιδότηση Μαθητευόμενων Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 3 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Επιδότηση Μαθητευόμενων Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας
Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητευόμενων ορίζεται στο 95% επί του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη

Κοινή απόφαση ΦΒ7/121875/Κ3/28-09-2021 (ΦΕΚ 4531/Β/01-10-2021)

  1. Το «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020.
  2. Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητευόμενων του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας» ορίζεται στο ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, ήτοι 27,59€ για τους μαθητευόμενους ή, όπως αυτό διαμορφώνεται από το αρμόδιο Υπουργείο.

[…]

Τα θέματα ασφάλισης και ασφαλιστικών εισφορών ρυθμίζονται με Εγκύκλιο του e-ΕΦΚΑ. Οι μαθητευόμενοι κατά το διάστημα του «Προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο», υπάγονται στην ασφάλιση τόσο του κλάδου παροχών ασθένειας σε είδος, όσο και του κλάδου παροχών ασθένειας σε χρήμα, ο δε χρόνος ασφάλισής τους είναι συντάξιμος, διότι καταβάλλονται εισφορές για τους αντίστοιχους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης.

[…]

Διαβάστε ολόκληρη την ΚΥΑ σε ΦΕΚ

πηγή: ΔΔΕ Φλώρινας / Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...