3ο Μαθητικό συνέδριο – R.E.A.L. Compass – Βιώσιμες επιλογές καριέρας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα  R.E.A.L. Science  προσκαλεί  όλους τους μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Σχολεία της αρμοδιότητάς σας καθώς και τους αντίστοιχους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς στο 3ο Μαθητικό συνέδριο – R.E.A.L. Compass

Λίγα λόγια για το REAL Compass.

Το REAL Compass είναι μια εξ αποστάσεως διημερίδα η οποία απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου ( κάθε τύπου).

Σκοπός της διημερίδας είναι:

  • Η ενημέρωση των μαθητών/τριών από έμπειρους και νέους, ενεργούς επιστήμονες ερευνητές και επαγγελματίες,  όλων των γνωστικών πεδίων, οι οποίοι θα τους μιλήσουν , για τις σπουδές, το επάγγελμα και την προσωπική ακαδημαϊκή ή/και επαγγελματική εμπειρία τους.
  • Επιπλέον, υπάρχει ειδική συνεδρία αποκλειστικά αφιερωμένη  στο μηχανογραφικό, με στόχο  να ενημερωθούν οι μαθητές/τριες  για τις σχολές και τα πεδία που υπάρχουν, για την  συμπλήρωση του, καθώς και για τις νέες σχολές (πρώην Τ.Ε.Ι) και τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν.

Στόχοι μας είναι:

  • Να ενημερώσουμε και να εμπνεύσουμε όσους πιο πολλούς μαθητές/τριες  μπορούμε, πριν την δύσκολη περίοδο της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού και της λήψης αποφάσεων σχετικά με τις σπουδές που θα επιλέξουν και τις επιστημονικές ή επαγγελματικές διεξόδους που ανοίγονται μετά το πέρας τους.
  • Να δείξουμε στους μαθητές βιώσιμες επιλογές καριέρας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: Γιατί  “Εκεί που είστε … ήμασταν
  • Οι συμμετέχοντες / ουσες  έχουν την ευκαιρία να θέσουν στην φόρμα δήλωσης συμμετοχής , σε ειδικό πεδίο ερωτήσεις που θα ήθελαν να απαντηθούν  μέσω των παρουσιάσεων.
  • Επίσης κατά την διάρκεια των συνεδριών όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες  θα έχουν την ευκαιρία να θέτουν ερωτήσεις προς τους εθελοντές μέσα από το ηλεκτρονικό Q&A.
  • Η διημερίδα είναι χωρίς καμια οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες μαθητές/τριες.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος: https://docs.google.com/forms/d/15y1qqXky8GeMjQfN5kgNyBUaBuzenqY7cz_Bw9ohsvk/edit?usp=sharing_eil_m&ts=65d3971e&urp=gmail_link

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 30 και 31 Μαρτίου 2024

Ώρες διεξαγωγής: Το Σάββατο 30 Μαρτίου είναι 10:00 με 19:00 με διάλειμμα από τις 15:15 έως τις 17:00 και την Κυριακή 31 Μαρτίου από τις 10:00- 15:30.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα σχολικού επιστημονικού επαγγελματικού προσανατολισμού : https://realscience.gr

REAL_Compass πρόγραμμα 2024

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...