Προθεσμίες μετεγγραφών μαθητών από ΓΕΛ σε ΕΠΑΛ και αντίστροφα

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 5 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Σύμφωνα με το άρθρο 19 της  Υ.Α. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 (ΦΕΚ 2005/Β/31-5-2019) με τίτλο: Εγγραφές – Μετεγγραφές – Φοίτηση και Θέματα Οργάνωσης στης Σχολικής Ζωής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προβλέπονται τα παρακάτω σχετικά με τις μετεγγραφές μαθητών/τριών Γενικού Λυκείου σε Επαγγελματικό Λύκειο και αντίστροφα σε σχέση με τον χρόνο (προθεσμίες) πραγματοποίησής τους κατά περίπτωση:

3) Οι μετεγγραφές μαθητών/τριών Γενικού Λυκείου σε Επαγγελματικό Λύκειο και αντίστροφα, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 17 της παρούσας πραγματοποιούνται ως εξής:

α) για την Α’ τάξη Γενικού Λυκείου και την Α’ τάξη Επαγγελματικού Λυκείου κατά την περίοδο των εγγραφών-ανανεώσεων εγγραφών και αφού υποβάλουν την Ηλεκτρονική Αίτηση με τη διαδικασία που προβλέπεται στην παρ. Δ του άρθρου 9 και από την αρχή του διδακτικού έτους μέχρι τη λήξη του Α’ τετραμήνου.

β) για τη Β’ και Γ’ τάξη Ημερήσιου, τη Β’ και Γ’ Εσπερινού, καθώς και τη Δ’ Εσπερινού Γενικού Λυκείου μέχρι το σχολικό έτος 2019-2020 και για τη Β’, Γ’ τάξη Ημερήσιου ή τη Β’, Γ’, Δ’ Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου κατά την περίοδο των εγγραφών-ανανεώσεων εγγραφών και αφού υποβάλουν την Ηλεκτρονική Αίτηση με τη διαδικασία που προβλέπεται στην παρ. Δ του άρθρου 9 και από την αρχή του διδακτικού έτους μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...