SchoolAR – δωρεάν εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για την Πληροφορική της Α’ Γυμνασίου
![](https://www.compass.mysch.gr/wp-content/uploads/2017/01/schoolar-720x340.png)
Το SchoolAR είναι μία ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτική εφαρμογή για tablets και κινητά τηλέφωνα. Σκοπός της εφαρμογής είναι να γνωρίσουν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί ή και απλοί χρήστες τις δυνατότητες της Επαυξημένης Πραγματικότητας. Η Επαυξημένη Πραγματικότητα είναι μία τεχνολογία που ενισχύει τον πραγματικό κόσμο με ψηφιακά στοιχεία. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται μία κινητή συσκευή (tablet, κινητό τηλέφωνο) ώστε να εστιάσει, η κάμερα, πάνω σε μία εικόνα δέκτη και να εμφανιστεί το ψηφιακό στοιχείο.
Η εφαρμογή SchoolAR έχει προσαρμοστεί για τα σχολικά βιβλία. Τα αντικείμενα που εμφανίζει, προς το παρόν, είναι μονάχα για την ύλη της Πληροφορικής στην Α? Γυμνασίου. Αν θέλετε μπορείτε να βρείτε την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου σε αυτήν τη σελίδα. http://www.pi-schools.gr/books/gymnasio.
Εγκαταστήστε την εφαρμογή από εδώ (μόνο για Android και σύντομα για iOS συσκευές): https://play.google.com/store/apps/details?
Επισκεφθείτε το site της εφαρμογής: www.schoolar.gr
Απολαύστε την εμπειρία!
σ.compass: Ο προγραμματιστής της εφαρμογής είναι ο εκπαιδευτικός πληροφορικής Σωτήρης Γεωργίου.