Πλαίσιο αξιολόγησης και προαγωγής μαθητών από ξένα σχολεία του εξωτερικού που εγγράφονται στο Γενικό Λύκειο (κωδικοποίηση)

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Μαθητές του ξένου σχολείου που λειτουργεί στο εξωτερικό και είναι αντίστοιχο των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στην Ελλάδα, κάτοχοι ενδεικτικού ή αποδεικτικού σπουδών ή άλλου σχετικού αποδεικτικού στοιχείου της μαθητικής κατάστασής τους, εγγράφονται χωρίς κατατακτήρια εξέταση οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους σε αντίστοιχη τάξη των δημόσιων ή ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας, η οποία καθορίζεται από τον Διευθυντή της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πλαίσιο αξιολόγησης και προαγωγής σε κάθε τάξη Γενικού Λυκείου των ανωτέρω μαθητών περιγράφεται στο άρθρο 114 του ν. 4610/2019, ΦΕΚ 70/Α/7-5-2019, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του Ν. 4653/2020 ΦΕΚ 12/Α/24-1-2020.

Δείτε εδώ την σχετική νομοθεσία όπως την επεξεργάστηκε και την κωδικοποίησε ο εκπαιδευτικός Τόνας Ζαχαρίας, κλ. ΠΕ04.02, προϊστάμενος του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Φλώρινας (Ενημέρωση 10-2-2020).

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...