Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής – Τμήματα προετοιμασίας μαθητών σχολικού έτους 2019-2020

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Y.A. Αρ. Πρωτ. 15696/Δ2/04-02-2020 (ΑΔΑ: ΩΖ1246ΜΤΛΗ-ΙΤΧ) Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής στο πλαίσιο της Πράξης «Πιλοτικές Παρεμβάσεις υποστήριξης Πιστοποίησης μαθητών Γ΄ τάξης Γυμνασίου για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής ΚΠπ, σχολικό έτος 2019-2020».

Η ανωτέρω απόφαση καθορίζει το πλαίσιο στο οποίο θα υλοποιηθεί η Υποστήριξη Πιστοποίησης για την απόκτηση Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής το οποίο αφορά στη παρακολούθηση από τον μαθητή/τρια της Γ΄ Γυμνασίου ενός αυτοτελούς υποστηρικτικού προγράμματος διδασκαλίας στο μάθημα της Πληροφορικής,προκειμένου να προετοιμαστεί για Εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2019-2020.

Στο τμήμα Υποστήριξης Πιστοποίησης συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου που επιθυμούν να προετοιμαστούν για εξετάσεις απόκτησης του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής.

Σκοπός του Τμήματος Υποστήριξης Πιστοποίησης του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής είναι η απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, με απώτερο στόχο οι εκπαιδευόμενοι να επιτυγχάνουν την πιστοποίηση και αναγνώριση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων για περαιτέρω μάθηση και εργασία.

Η Υποστήριξη της Πιστοποίησης αρχίζει να λειτουργεί όπως ορίζεται από τη σχετική εγκύκλιο έναρξης που εκδίδεται από τη Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε σχολικό έτος και λήγει με τη λήξη του διδακτικού έτους. Η διάρκεια της διδακτικής ώρας ορίζεται σε σαράντα πέντε (45) λεπτά ανά τμήμα Υποστήριξης. Η διδασκαλία μπορεί να πραγματοποιείται και σε συνεχόμενο δίωρο και πραγματοποιείται μετά την 6η διδακτική ώρα σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ΄ τάξης Γυμνασίου. Δύνανται να λειτουργήσουν τμήματα πέραν του σχολικού ωραρίου. Η διδασκαλία των μαθημάτων δεν διεξάγεται στις διακοπές και στις αργίες σύμφωνα με το άρθρο 2 της με αρ. πρωτ. 79942/ΓΔ4/21-05-2019 (Β΄ 2005). Τις ημέρες που πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, τα μαθήματα μπορούν να διεξάγονται.

Η επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριών στα τμήματα μαθημάτων Υποστήριξης γίνεται μετά από σχετική ενημέρωση και αίτηση των γονέων και κηδεμόνων. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων συλλέγουν τις αιτήσεις και καταχωρίζουν τον αριθμό των ενδιαφερόμενων μαθητών ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου https://schools.espa.minedu.gov.gr/kpp, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του επίσημου λογαριασμού της σχολικής μονάδας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Οι Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπ/σης ολοκληρώνουν την επιβεβαίωση και τον τελικό καθορισμό των τμημάτων υποστήριξης μέχρι και την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020.

περισσότερες πληροφορίες στην σχετική Υ.Α.


Χρονοδιάγραμμα:

Oι Διευθυντές των Γυμνασίων καλούνται να διανείμουν δηλώσεις ενδιαφέροντος στους/στις μαθητές/τριες της Γ΄ Τάξης Γυμνασίου.
Μετά τη συγκέντρωση των δηλώσεων ενδιαφέροντος των μαθητών/τριών συμπληρωμένων και υπογεγραμμένων από τους γονείς/κηδεμόνες τους, οι Διευθυντές των Γυμνασίων καλούνται να καταχωρίσουν τον τελικό συνολικό αριθμό των μαθητών/τριών της Γ’ Γυμνασίου που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα υποστήριξης πιστοποίησης για την απόκτηση ΚΠπ μέσω του συνδέσμου https://schools.espa.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του επίσημου λογαριασμού της σχολικής μονάδας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (όνομα χρήστη και κωδικό του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της σχολικής μονάδας).

Η υποβολή ή η τροποποίηση των στοιχείων θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 μέχρι και την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020.

Επισημαίνεται ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή του Γυμνασίου στο πρόγραμμα είναι η διαθεσιμότητα εργαστηρίου Η/Υ.

Στη συνέχεια, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού λάβουν τα αρχεία με τους ενδιαφερόμενους μαθητές ανά Διεύθυνση, που θα τους αποστείλει η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, προχωρούν σε επεξεργασία ηλεκτρονικών αρχείων των Σχολικών Μονάδων και στη συνέχεια σε καθορισμό των τμημάτων Υποστήριξης Πιστοποίησης για το ΚΠπ μέχρι και την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020.

Σχετικά έγγραφα:

 

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...