Βαθμός Πτυχίου των Λυκείων των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ- Λ (οδηγία του ΥΠΠΕΘ)

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 5 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Το ΥΠΠΕΘ κάνει γνωστό προς τις σχολικές μονάδες ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ κατόπιν ερωτημάτων που τέθηκαν ότι ο Βαθμός Πτυχίου των Λυκείων των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ- Λ προκύπτει από τις διατάξεις του άρθρου 153 παρ. 2 του Ν. 4610/2019 (ΦΕΚ 70/τΑ΄/07-05-2019) «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις» και συγκεκριμένα

Άρθρο 153

Βαθμός Απολυτηρίου ΕΠΑ.Λ. – Πτυχίου ΕΠΑ.Λ.

<<2. Βαθμός πτυχίου για το εσπερινό ΕΠΑ.Λ. είναι ο Μ.Ο. των Β.Ε.Ε. των μαθημάτων ειδικότητας των Γ΄ και Δ΄ τάξεων που είναι ίδια με τα μαθήματα ειδικότητας της Γ΄ τάξης του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ..

Στην περίπτωση μαθήματος ειδικότητας του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. που διδάσκεται μόνο στη Γ΄ τάξη ή μόνο στη Δ΄ τάξη, ο βαθμός του μαθήματος αυτού προσμετράται αυτούσιος για την εξαγωγή του βαθμού πτυχίου. Στην περίπτωση μαθήματος ειδικότητας του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. που διδάσκεται σε δύο (2) συνεχόμενα έτη κατά τη διάρκεια της Γ΄ και Δ΄ τάξης ο Β.Ε.Ε. του μαθήματος, ο οποίος χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του βαθμού πτυχίου, είναι ο Μ.Ο. των Β.Ε.Ε. του μαθήματος στα δύο (2) αυτά έτη.

Στα ανωτέρω πτυχία αναγράφονται, εκτός από τον βαθμό, ο τομέας και η ειδικότητα που παρακολούθησε ο μαθητής.>>

Στην  περίπτωση  που έχουν εκδοθεί  τίτλοι χωρίς να ληφθεί  υπόψη η παραπάνω διάταξη οι σχολικές μονάδες ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ παρακαλούνται να προχωρήσουν  στην  αντικατάσταση αυτών.

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...