Διευκρινίσεις σχετικά με την εξέταση του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία»       

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 5 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Kατόπιν ερωτημάτων που περιήλθαν στην υπηρεσία μας, σχετικά με την εξέταση του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:

  1. Σχετικά με την ύλη από την οποία θα επιλεγούν τα εξεταζόμενα κομμάτια πρέπει να είναι δύο κομμάτια μετρίου επιπέδου δυσκολίας, ένα αργό και ένα γρήγορο, από τα οποία η εξεταστική επιτροπή θα υποδείξει ένα εκ των δύο προς εξέταση, από 2 έως 6 λεπτά. Το «μέτριο» επίπεδο αντιστοιχεί στην ύλη του 5ου και 6ου επιπέδου σπουδών οργάνων επιλογής όπως περιγράφεται στο αναλυτικό πρόγραμμα των Μουσικών Γυμνασίων και Λυκείων (φεκ2858/Β/28-11-2015).
  2. Σε ότι αφορά την Λόγια Δυτική Μουσική και την Βυζαντινή Μουσική οι υποψήφιοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους και να καταθέσουν εγκαίρως ( μέσω ενός επιτηρητή)προς χρήση από την επιτροπή μια καθαρή παρτιτούρα των επιλεγέντων έργων, ώστε οι εξεταστές να έχουν πλήρη εικόνα των έργων που εξετάζονται οι υποψήφιοι.

πηγή: ΥΠΠΕΘ

σημείωση compass: Η ανωτέρω διευκρίνηση αφορά στην εισαγωγή στα Τμήματα: ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΡΤΑ), ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΚΕΡΚΥΡΑ), ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...