Πρόσκληση σε φορείς του δημοσίου για διάθεση θέσεων Μαθητείας στα ΕΠΑΛ και ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας και στις ΕΠΑΣ και ΙΕΚ Ο.Α.Ε.Δ.

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 5 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Με βάση το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) και της Μαθητείας, το οποίο εγκρίθηκε το 2016, την τελευταία τριετία υλοποιούνται μία σειρά από δράσεις ώστε η ΕΕΚ να επιτελέσει τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον κοινωνικό της ρόλο. Ιδιαίτερη προτεραιότητα έχει δοθεί στη διεύρυνση του θεσμού της μαθητείας, η οποία έχει ήδη  κινητοποιήσει τους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και έχει θετική απήχηση στις αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων σε όλους τους προσφερόμενους τύπους (ή δομές) μαθητείας.

Με πρόσκληση που υπογράφουν ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτωνη Κώστας Γαβρόγλου, η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  Μερόπη Τζούφη και ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κώστας Μπάρκας,  καλούνται οι φορείς του δημόσιου τομέα να στηρίξουν το θεσμό της μαθητείας, επενδύοντας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση των νέων, προσφέροντας θέσεις Μαθητείας για το σχολικό έτος 2019-2020.

Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και η διαδικασία, μέσω του portal του ΟΑΕΔ, για την δήλωση θέσεων μαθητείας από φορείς και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Η πρόσκληση προς τους φορείς του δημοσίου τομέα σε μορφή pdf

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...