Διαγωνισμός φωτογραφίας του CEDEFOP για μαθητές των ΕΠΑΛ

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 5 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

To CEDEFOP (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης) διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το διαγωνισμό CedefopPhotoAward 2019, μια πρωτοβουλία για την προώθηση και ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Ομάδες ανήλικων και ενήλικων μαθητών/τριών επαγγελματικής εκπαίδευσης από χώρες της Ευρώπης, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας έχουν τη ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από την επαγγελματική εκπαίδευση σε μια δημιουργική φωτο-ιστορία και να διαγωνιστούν για να κερδίσουν ταξίδια στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων στο Ελσίνκι ή στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες έως τεσσάρων (4) ατόμων που θα δημιουργήσουν μια πρωτότυπη φωτο-ιστορία, συνοδευόμενη από μια αφήγηση έως 100 λέξεων που θα εξηγεί την ιδέα πίσω από την εργασία τους. Μεμονωμένες συμμετοχές δεν θα γίνουν δεκτές.

Τρία βραβεία προβλέπονται για τις τρεις (3) νικήτριες ομάδες. Οι δύο πρώτες θα ταξιδέψουν μαζί με τον/την υπεύθυνο/η καθηγητή/τριά τους στο Ελσίνκι στις 17-18 Οκτωβρίου 2019, ώστε να συμμετάσχουν στο εορταστικό δείπνο και την τελετή απονομής βραβείων κατά την Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων ως υποψήφιοι/ες για το πρώτο βραβείο, το οποίο θα ανακοινωθεί κατά την τελετή λήξης. Η τρίτη ομάδα θα ταξιδέψει μαζί με τον/την υπεύθυνο/η καθηγητή/τριά της στη Θεσσαλονίκη για την τελετή έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών στις 31 Οκτωβρίου 2019.

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής και για τις τρεις ομάδες θα καλυφθούν από το CEDEFOP και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιπλέον, το CEDEFOP θα εκθέσει τις φωτο-ιστορίες των τριών νικητών και μια επιλαχούσα φωτο-ιστορία στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών στη Θεσσαλονίκη (31 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου 2019) και στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων στο Ελσίνκι (14 έως 18 Οκτωβρίου 2019).

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και οι κανόνες συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι διαθέσιμοι στο σύνδεσμο: www.cedefop.europa.eu/cedefopphotoaward

Για να υποβάλετε την αίτηση συμμετοχής σας διαδικτυακά ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: www.cognitoforms.com/Cedefop1/CedefopPhotoAward2019

Προθεσμία αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι η 31η Μαΐου στις 23:59.

Παρακαλούνται οι διευθυντές/ντριες των ΕΠΑ.Λ. να ενημερώσουν τους/τις διδάσκοντες/σκουσες και τους/τις μαθητές/τριες καθώς και τους/τις μαθητευόμενους/μενες σε τμήματα του «Μεταλυκειακού έτους – τάξη μαθητείας» σχετικά με το διαγωνισμό για ενδεχόμενη συμμετοχή τους.

Λόγω του ότι όλες οι πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό είναι στην Αγγλική γλώσσα, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική η συνδρομή των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ06 για τη διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων μαθητών/τριών.

πηγή: ΥΠΠΕΘ / σχετικό έγγραφο

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...