25-28 Φεβρουαρίου η προδήλωση για τη συμμετοχή στις εξετάσεις εισαγωγής σε Μουσικά Τμήματα

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 5 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Νέα διαδικασία εισαγωγής φοιτητών σε Τµήµατα Μουσικών Σπουδών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 4559/2018 (Α΄ 142), όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 45 του ν. 4589/2019 (Α΄ 13).

  • Από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις του 2019 (δηλαδή για την εισαγωγή στο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020) και εφεξής, η εισαγωγή στα τρία (3) Τμήματα:

– στο Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου,
– στο Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας,
– στο Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων

  • γίνεται ΜΟΝΟ μόνο µέσω κοινών εισαγωγικών εξετάσεων πανελλαδικού επιπέδου. Τα ανωτέρω ισχύουν και για το Τµήµα Εθνοµουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστηµίου, το οποίο όμως δεν θα λειτουργήσει το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, άρα δεν αφορά τους φετινούς υποψηφίους.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι υποψήφιοι για τα ανωτέρω τμήματα υποχρεούνται εντός συγκεκριμένης και αποκλειστικής προθεσμίας να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις εν λόγω εξετάσεις με σχετική Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση. Η προθεσμία, το περιεχόμενο, ο τρόπος και οι υπόχρεοι υποβολής της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης καθορίζονται κάθε έτος με σχετική εγκύκλιο.

ΠΡΟΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ- ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ 3 ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Για την έγκαιρη διοργάνωση των εισαγωγικών αυτών εξετάσεων που για πρώτη φορά θα υλοποιηθούν τη φετινή χρονιά και προκειμένου να αντληθούν πληροφορίες που αφορούν στο πλήθος των ενδιαφερομένων για αυτά τα 3 τμήματα, πρέπει στο διάστημα 25-28 Φεβρουαρίου οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να υποβάλουν στο Λύκειό τους τη συνημμένη ΠΡΟΔΗΛΩΣΗ.

Με την ΠΡΟΔΗΛΩΣΗ θα εκδηλώσουν ενδεικτικά και όχι δεσμευτικά την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι για αυτά τα 3 τμήματα και συγκεκριμένες επιλογές ΜΟΝΟ για το μάθημα Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία, όπου η εξέταση είναι εξατομικευμένη.

Αντίθετα για το μάθημα Μουσική Αντίληψη και Γνώση οι τυχόν ενδιαφερόμενοι μαθητές δεν θα δηλώσουν κάποια προτίμηση, δεδομένου ότι η εξέταση είναι κοινή για όλους τους υποψηφίους.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την εξέταση στο µάθηµα «Νεοελληνική Γλώσσα» ΓΕΛ ή «Νέα Ελληνικά» ΕΠΑΛ, μάθημα το οποίο εξετάζεται κανονικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα και άρα οι υποψήφιοι δεν μπορούν να δηλώσουν κάποια ιδιαίτερη επιλογή.

Άρα η ΠΡΟΔΗΛΩΣΗ του Φεβρουαρίου αφορά ΜΟΝΟ τους μαθητές (όχι τους αποφοίτους) που τυχόν ενδιαφέρονται για τα 3 Τμήματα και οι προτιμήσεις τους είναι εντελώς ενδεικτικές και καθόλου δεσμευτικές.

Αντίθετα, με την Αίτηση – Δήλωση του Μαρτίου, όλοι οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2019 και τότε όσοι ενδιαφέρονται θα δηλώσουν και τις προτιμήσεις τους για τα 3 μουσικά Τμήματα, προτιμήσεις οι οποίες τότε θα είναι δεσμευτικές και οριστικές.

Με την Αίτηση – Δήλωση του Μαρτίου κάποιος μαθητής θα μπορέσει να αλλάξει προτιμήσεις ή να προσθέσει/αφαιρέσει και τα 3 μουσικά Τμήματα, ανεξαρτήτως αν έκανε ή όχι την ΠΡΟΔΗΛΩΣΗ του Φεβρουαρίου και τι είχε προδηλώσει με αυτήν.

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...