Συμμετοχή μαθητών σε πλου με φρεγάτα και πτήση με Ε/Π του Πολεμικού Ναυτικού

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 5 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

«Ενημέρωση μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου για συμμετοχή σε πλου με φρεγάτα και πτήση με Ε/Π του Πολεμικού Ναυτικού»

ΣΧΕΤ.: Το με αρ. πρωτ. 182132/ΓΔ4/29-10-2018 εισερχόμενο έγγραφο.

Το ΥΠΠΕΘ με σχετικό έγγραφο ενημερώνει ότι το Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο και μετά την επιτυχημένη δράση του 2017, όπου μαθητές βίωσαν την εμπειρία πλου με υποβρύχιο, προσκαλεί για μια ακόμα φορά μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Λυκείου να δηλώσουν συμμετοχή για πλου με Φρεγάτα και πτήση με Ελικόπτερο του ΠΝ.

Η κλήρωση για την επιλογή των «τυχερών» μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στο Θέατρο PIERCE του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος κατά την διάρκεια συναυλίας που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του.

Ο πλους της Φρεγάτας και η πτήση με Ελικόπτερο θα πραγματοποιηθούν κατά τη χρονική περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων – Νέου Έτους, προκειμένου να μη διαταραχθεί η παρακολούθηση των μαθημάτων.

Για τη συμμέτοχη στην κλήρωση απαιτείται η συμπλήρωση αίτησης και Υπεύθυνης Δήλωσης των γονέων και κηδεμόνων για τους/τις ανήλικους/ες μαθητές/τριες έως την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018.

Όσοι κληρωθούν και διαμένουν σε απόσταση άνω των 200χλμ από την Αθήνα, θα φιλοξενηθούν την παραμονή του απόπλου με μέριμνα του Πολεμικού Ναυτικού.

Συνοπτικά για το πρόγραμμα δράσης το οποίο έχει ως εξής:

1. Άφιξη μαθητών και συνοδών τους στο Ναυτικό Πέραμα, επιβίβαση σε πλοίο μεταφοράς προσωπικού, κίνηση προς Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
2. Άφιξη στην προβλήτα που ελλιμενίζεται η Φρεγάτα και ενημέρωση μαθητών για τον πλου.
3. Μετά το πέρας της ενημέρωσης, επιβίβαση στη φρεγάτα και συγκέντρωση στο ελικοδρόμιο του πλοίου. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τα θέματα ασφαλείας του πλου από Αξιωματικό της Φρεγάτας, καθώς και ξενάγηση στο πλοίο, ενώ παράλληά θα γίνει ενημέρωση από προσωπικό της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού σχετικά με την πτήση.
4. Οι μαθητές/τριες θα χωριστούν σε ομάδες των πέντε (5) ατόμων.
5. Η διάρκεια πτήσης εκτιμάται σε 15 λεπτά ανά ομάδα και το μέγιστο ύψος πτήσεως δεν θα ξεπερνάει τα 1.000 πόδια (300μ).
6. Η συνολική διάρκεια του πλου και των πτήσεων θα είναι περίπου έξι (6) ώρες και θα λάβει χώρα στο Σαρωνικό Κόλπο.
7. Εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και διατάξεις ασφαλείας.
8. Σε περίπτωση που ανακύψει δυσκολία/επιφύλαξη από κάποιον μαθητή/μαθήτρια και με τη σύμφωνη άποψη ιατρικού προσωπικού του ΠΝ, το οποίο θα επιβαίνει στη Φρεγάτα κατά τη διάρκεια του πλου, ο εν λόγω μαθητής/μαθήτρια θα εξαιρεθεί της πτήσης.

Τα ανωτέρω στοιχεία για ενημέρωση των μαθητών/τριών και δήλωση συμμετοχής είναι διαθέσιμα στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.hellenicnavy.gr/el/enimerosi/anakoinoseis-drastiriotiton/item/11146-plousmathiton-me-fregata-kai-ptisi-me-e-p-sto-plaisio-eortastikon-ekdiloseon-ag-nikolaou.html

Η εν λόγω δράση γνωστοποιείται στους ανωτέρω μαθητές/τριες προκειμένου να εκδηλώσουν τη συμμετοχή τους, εφόσον το επιθυμούν.

πηγή: σχετικό έγγραφο

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...