Αποτελέσματα Εξετάσεων Πιστοποίησης Αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους Τάξης Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 6 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Στους/στις επιτυχόντες/ουσες και στους δύο τύπους εξετάσεων (Θεωρητικού και Πρακτικού Μέρους) χορηγείται Πτυχίο αντίστοιχης ειδικότητας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 12 του ν. 4186/2013 (Α’ 193), όπως ισχύει. Οι αποτυχόντες/ουσες σε ένα από τα δύο μέρη των εξετάσεων (Θεωρητικό ή Πρακτικό) υποχρεούνται να προσέλθουν σε εξετάσεις στο μέρος αυτό κατά την επόμενη εξεταστική περίοδο.

Τα Πτυχία θα είναι διαθέσιμα στο Τμήμα Πιστοποίησης Προσόντων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μετά τις 20 Αυγούστου 2018. Οι δικαιούχοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα Πτυχία τους κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ. αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου, με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Εκτός του Πτυχίου, στους/στις επιτυχόντες/ουσες και στους δύο τύπους εξετάσεων χορηγείται «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αποφοίτων του Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)», μετά από αίτηση του/της. Για τη διαδικασία υποβολής αίτησης χορήγησης και παραλαβής της Βεβαίωσης αυτής, θα ακολουθήσει άμεσα νεώτερη ανακοίνωση.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210 27 09 141 και 210 27 09 138.


Οι επιτυχόντες/ουσες και στα δύο μέρη των εξετάσεων (Θεωρητικό και Πρακτικό) είναι 340, ποσοστό 80%, από το σύνολο των 424 υποψηφίων που συμμετείχαν. Αναλυτικά στο Θεωρητικό Μέρος συμμετείχαν 428 και κρίθηκαν επιτυχείς 379 (89%), στο δε Πρακτικό Μέρος συμμετείχαν 424 από τους οποίους κρίθηκαν επιτυχείς 384 (91%).

Υπενθυμίζεται ότι στους/στις επιτυχόντες/ουσες και στα δύο μέρη των εξετάσεων απονέμεται Πτυχίο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αντίστοιχης ειδικότητας Επιπέδου 5 με βάση το Εθνικό και το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων. Οι επιτυχόντες/ουσες στο ένα από τα δύο μέρη των εξετάσεων κατοχυρώνουν την επιτυχία σε αυτό και έχουν το δικαίωμα να δώσουν το μέρος που οφείλουν στις επόμενες δύο εξεταστικές περιόδους.

Η διοίκηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. συγχαίρει τους/τις επιτυχόντες/ουσες και εύχεται σε όλους και όλες καλή σταδιοδρομία. Ο Οργανισμός θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα το θεσμό της τάξης μαθητείας των ΕΠΑ.Λ., πιστοποιώντας τα μαθησιακά αποτελέσματα των αποφοίτων.

πηγή: ΕΟΠΠΕΠ

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...