TEENS: Το πρώτο ιδιωτικό ΕΠΑ.Λ. Ναυτικής Κατεύθυνσης στην Ελλάδα

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 6 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας & Παράδοσης, συμμετέχοντας στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία υπό την επωνυμία «Τσάκος Ναυτική Παιδεία», ιδρύει, τον Σεπτέμβριο του 2017, το πρώτο ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό επαγγελματικό λύκειο ναυτικής κατεύθυνσης στην Ελλάδα, με έδρα τη Χίο. Η έναρξη λειτουργίας του Λυκείου έχει προγραμματισθεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο, (2018) με την υποδοχή των πρώτων μαθητών και μαθητριών της Α’ Λυκείου. Τον Σεπτέμβριο του 2019 θα ενταχθεί στο πρόγραμμα και η Β’ Λυκείου και από τον Σεπτέμβριο του 2020 το Λύκειο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία με τρεις τάξεις και τις ειδικότητες Πλοιάρχων και Μηχανικών Ε.Ν.

Το Λύκειο, με τον διακριτικό τίτλο Tsakos Enhanced Education Nautical School (TEENS) παρέχει μόρφωση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Παράλληλα, θα προσφέρει ένα πρότυπο πρόγραμμα σύγχρονης συμπληρωματικής ναυτικής παιδείας που θα εξασφαλίζει τη σύνδεση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τις σύγχρονες ανάγκες των ναυτικών, όπως οροθετούνται από διεθνείς ναυτικούς κανονισμούς, διεθνή πρότυπα και σύγχρονες προκλήσεις.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...