Ανάκληση Aίτησης ? Δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Φ251/12121/Α5/23 -1- 2015 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας:

Η υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης είναι καθοριστική και δεσμευτική για όλους τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β’) που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μετά την υποβολή της δεν τροποποιείται ούτε διορθώνεται.

Ανάκληση από απόφοιτο:

Η Αίτηση – Δήλωση, εφόσον αφορά απόφοιτο, μπορεί να ανακληθεί στο σύνολό της το αργότερο 20 ημέρες τουλάχιστον πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, οπότε και του επιστρέφεται η βεβαίωση πρόσβασης. Η βεβαίωση πρόσβασης επιστρέφεται επίσης στον απόφοιτο, εφόσον δεν πάρει μέρος στην εξέταση κανενός από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Ανάκληση από μαθητή:

Για τους μαθητές της Γ’ τάξης των ημερησίων ΓΕΛ, η υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης είναι επίσης καθοριστική και δεσμευτική για τη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις και μπορεί να ανακληθεί MONO στην παρακάτω περίπτωση:

Όσοι μαθητές της Γ’ ημερησίων ΓΕΛ έχουν αναπηρία τουλάχιστον 67%, πιστοποιημένη από Υγειονομική Επιτροπή, μπορούν το αργότερο μέχρι και δέκα (10) ημέρες πριν τη λήξη του Β’ τετραμήνου να ανακαλέσουν την Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλοντας στο Λύκειό τους:

– τα σχετικά δικαιολογητικά (άρθρο 36 του ΠΔ.60/2006)
– το Υπόδειγμα «Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για ενδοσχολικό απολυτήριο 2015», προσθέτοντας στο κείμενο του Υποδείγματος τη φράση «Παράλληλα ανακαλώ την αρχική Αίτηση – Δήλωση για πανελλαδικές εξετάσεις» και επιστρέφουν στο Διευθυντή του Λυκείου το αντίγραφο της αρχικής Αίτησης – Δήλωσης για πανελλαδικές εξετάσεις.

Σχετική εγκύκλιος: Φ251/12121/Α5/23 -1- 2015

Σπύρος Παπαχαρίσης, Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Φλώρινας

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...