Κανονισμός Κατάταξης Μονίμων Αξιωματικών με διαγωνισμό στην Πολεμική Αεροπορία – αφορά Πτυχιούχους Πανεπιστημίων

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 6 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Υπουργική Απόφαση, Αριθμ. Φ.073/ΑΔ.828/Σ.95/23-5-2018 (ΦΕΚ Τεύχος Β’ 1974/01.06.2018) για την Κύρωση του Κανονισμού Κατάταξης Μονίμων Αξιωματικών με διαγωνισμό στην Πολεμική Αεροπορία.

Με τον Κανονισμό καθορίζονται οι διαδικασίες επιλογής, η σύνθεση και οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου Επιλογής Υποψηφίων Μονίμων Αξιωματικών (ΣΕΥΜΑ) και οι λοιπές λεπτομέρειες που διέπουν τη διενέργεια διαγωνισμού για την επιλογή και κατάταξη Μονίμων Αξιωματικών στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ).

Σύμφωνα με το Άρθρο 5 Προσόντα – Κωλύματα Υποψηφίων

1. Τα προσόντα, τα οποία πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι του διαγωνισμού είναι τα εξής:
α. Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Γίνονται δεκτοί και υποψήφιοι ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια,
την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση όταν καταταγούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας.
β. Να είναι ηλικίας μέχρι 28 ετών συμπληρωμένων. Για τον υπολογισμό της ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης λογίζεται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης. Ειδικά για τους Ανθστές – Υπξκούς των Ενόπλων Δυνάμεων ισχύουν τα όρια ηλικίας και οι προϋποθέσεις που καθορίζονται στο άρθρο 53 του ν.δ. 445/1974 (Α΄160). Η ηλικία αποδεικνύεται από το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή, σε περίπτωση αμφισβήτησης, από τη ληξιαρχική πράξη γέννησης που έχει συνταχθεί μέσα σε ενενήντα (90) ημέρες από τη γέννηση. Αν δεν υπάρχει τέτοια πράξη, η ηλικία αποδεικνύεται από το Μητρώο αρρένων για τους άνδρες και από το γενικό Μητρώο για τις γυναίκες. Αν υπάρχουν περισσότερες εγγραφές στο οικείο Μητρώο,
επικρατεί η πρώτη χρονολογικά εγγραφή.
γ. Να είναι πτυχιούχοι αναγνωρισμένου Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πανεπιστημιακού Τομέα της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
δ. Να είναι κατάλληλοι υγειονομικά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο π.δ. 11/2014 (Α΄ 17), ως αυτό ισχύει κάθε φορά.
ε. Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον ένα μέτρο και εξήντα (1,60μ) οι γυναίκες και ένα μέτρο και εβδομήντα εκατοστά (1,70μ) οι άνδρες.
στ. Στην προκήρυξη δύναται να καθορίζονται ως πρόσθετα προσόντα:
(1) Η γνώση ξένων γλωσσών.
(2) Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
(3) Η γνώση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών

Σύμφωνα με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ΄ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, Άρθρο 16

Γενικά
1. Υπεύθυνο για την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή των γραπτών εξετάσεων είναι το ΣΕΥΜΑ, βοηθούμενο από ανάλογο αριθμό επιτηρητών, που είναι αξιωματικοί και ορίζονται με διαταγή του Β΄ Κλάδου του ΓΕΑ, μετά από εισήγηση του Προέδρου του Συμβουλίου, ως προς τον αριθμό τους.
2. Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε συναφή ανά ειδικότητα γνωστικά αντικείμενα. Σε όλες τις προκηρυσσόμενες ειδικότητες οι υποψήφιοι θα εξετάζονται στην Έκθεση Ιδεών. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις ακόλουθες ειδικότητες θα εξεταστούν στα παρακάτω μαθήματα:
α. Εφοδιαστές: Έκθεση Ιδεών – Γενική Λογιστική – Στατιστική – Μακροοικονομική θεωρία.
β. Διοικητικοί: Έκθεση Ιδεών – Διοικητικό Δίκαιο – Συνταγματικό Δίκαιο – Αστικό Δίκαιο.
γ. Μετεωρολόγοι: Έκθεση Ιδεών – Μαθηματικά – Φυσική – Μετεωρολογία.
3. Η εξέταση για κάθε γνωστικό αντικείμενο διαρκεί τρεις (3) ώρες από την εκφώνηση των θεμάτων

 

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...