Έκθεση αποτίμησης του ΙΕΠ για την Α’ φάση του Μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 6 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Έκθεση αποτίμησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για την Α’ φάση του Μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας: εμπειρική διερεύνηση σε μαθητευόμενους/ες, εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές φορέων απασχόλησης.

Η Μονάδα Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΙΕΠ με πρωτοβουλία της που εγκρίθηκε με την Πράξη 47/16-11-2017 του Δ.Σ. έκρινε ως απαραίτητη την αποτίμηση της πρώτης φάσης καθολικής εφαρμογής του Μεταλυκειακού έτους-τάξης μαθητείας, που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε εντός του 2017 (Μάρτιος-Νοέμβριος). Η αποτίμηση κρίθηκε σκόπιμο να γίνει μέσω ποσοτικής έρευνας και ειδικότερα με χρήση τριών δομημένων ερωτηματολογίων, τα οποία μετά από πιλοτικό έλεγχο, χρησιμοποιήθηκαν για να διερευνήσουν τις αντιλήψεις, στάσεις και προθέσεις των τριών βασικών εμπλεκόμενων μερών:

μαθητευόμενων της Α’ φάσης καθολικής εφαρμογής του Μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας για αποφοίτους ΕΠΑΛ

εκπαιδευτικών που είχαν ενεργό εμπλοκή κατά την Α’ φάση καθολικής εφαρμογής του Μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας

εκπαιδευτών επιχειρήσεων και οργανισμών, ως εκπροσώπων των φορέων απασχόλησης

Διαβάστε εδώ την έκθεση αποτίμησης.

πηγή: ΙΕΠ

 

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...