Το 10% των θέσεων του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ.

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 6 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Στον νόμο 4521/2018 (ΦΕΚ 38Α/2018) (Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις) προβλέπεται η διεκδίκηση εισαγωγής στο 10% επί των θέσεων των εισακτέων στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων. Τονίζεται ότι στον ίδιο νόμο ρυθμίζεται γενικώς η εισαγωγή των υποψηφίων από τα ΕΠΑ.Λ. στο 5% του συνολικού θέσεων των Πανεπιστημίων όλης της χώρας στα Τμήματα στα οποία υπάρχει συνάφεια με τους τομείς αποφοίτησής τους.  Συγκεκριμένα:

Άρθρο 28 | Ρυθμίσεις για ζητήματα της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης

—-

β) Η υποπερίπτωση ββ’ της περίπτωσης Α’ της παρ. 1 τoυ άρθρου 13 του ν. 4186/2013 αντικαθίσταται ως εξής:
ββ) Οι συμμετέχοντες στις ανωτέρω ειδικές εξετάσεις έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν θέσεις και σε Τμήματα σχολών των Πανεπιστημίων, σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) του συνολικού αριθμού εισακτέων σε Τμήματα που είναι αντίστοιχα ή συναφή με τους τομείς από τους οποίους αποφοιτούν, καθώς και σε κοινή ομάδα Τμημάτων Σχολών Πανεπιστημίων στην οποία εισάγονται
απόφοιτοι όλων των τομέων. Κατ’ εξαίρεση, το ποσοστό αυτό προσαυξάνεται κατά πέντε τοις εκατό (5%) για εισαγωγή σε Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

πηγή: νόμος 4521/2018 (ΦΕΚ 38Α/2018)

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...