Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα δωρεάν τριετούς φοίτησης που ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η ΚΣΟΤ είναι μια ανοιχτή κοινωνία που λειτουργεί με σκοπό να παραδώσει άρτια καταρτισμένους χορευτές, χορογράφους και καθηγητές χορού.

Η εισαγωγή στην ΚΣΟΤ γίνεται με εξετάσεις – ακροάσεις.

Αιτήσεις για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις των Προεπαγγελματικών Τμημάτων της ΚΣΟΤ που πραγματοποιούνται κάθε Σεπτέμβριο, γίνονται δεκτές από το μήνα Ιούλιο. Οι ακριβείς ημερομηνίες για την περίοδο υποβολής των αιτήσεων ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι από 10 έως 17 ετών.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις των Επαγγελματικών Τμημάτων της ΚΣΟΤ που πραγματοποιούνται κάθε Σεπτέμβριο, γίνονται δεκτές από το μήνα Ιούλιο. Οι ακριβείς ημερομηνίες για την περίοδο υποβολής των αιτήσεων ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι από 18 έως 24 ετών.

Σπουδαστές ή πτυχιούχοι άλλων ισότιμων σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού γίνονται δεκτοί μετά από Κατατακτήριες Εξετάσεις στα μαθήματα του μπαλέτου, της ρυθμικής και του σύγχρονου χορού. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται την ίδια περίοδο με αυτές των Επαγγελματικών Τμημάτων. Οι αιτήσεις για συμμετοχή στις Κατατακτήριες Εξετάσεις των Επαγγελματικών Τμημάτων της ΚΣΟΤ, γίνονται δεκτές από το μήνα Ιούλιο. Οι ακριβείς ημερομηνίες για την περίοδο υποβολής των αιτήσεων ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα την καλοκαιρινή περίοδο.

Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να ξεπερνούν το 28ο έτος της ηλικίας τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τη σχολή, τις προϋποθέσεις εισαγωγής, το πρόγραμμα σπουδών κ.λπ. μπορείτε να αντλήσετε από τον δικτυακό τόπο της ΚΣΟΤ.

Πηγή: ΚΣΟΤ

Σπύρος Παπαχαρίσης, Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Φλώρινας

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...