Οι υποψήφιοι του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας των ΕΠΑΛ έχουν τις περισσότερες επιλογές για σπουδές σε Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 7 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Ο Τομέας Επαγγελματικού Λυκείου (και κατ΄επέκταση οι ειδικότητες) που προσφέρει τις περισσότερες επιλογές σπουδών σε αριθμό τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης φαίνεται ότι είναι ο Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας συγκεντρώνοντας συνολικά 136 τμήματα συμπεριλαμβανομένων και των κοινών τμημάτων στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι υποψήφιοι όλων των Τομέων στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ 2017.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας θα έχουν στο Μηχανογραφικό τους αντίστοιχα ή συναφή με τον Τομέα τους: 61 Πανεπιστημιακά Τμήματα, 48 Τμήματα ΤΕΙ, 2 Τμήματα ΑΣΤΕ. Επίσης κοινά με τους υποψήφιους των άλλων τομέων 14 Πανεπιστημιακά Τμήματα, 1 Τμήμα ΤΕΙ, 6 Τμήματα Στρατιωτικών Σχολών, 1 Τμήμα Αστυνομικής Ακαδημίας, 1 Τμήμα Πυροσβεστικής Ακαδημίας και 2 των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Δεύτερος σε επιλογές τμημάτων έρχεται ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας με 101 συνολικά τμήματα ως εξής: Αντίστοιχα ή συναφή με τον Τομέα: 36 Πανεπιστημιακά Τμήματα, 40 Τμήματα ΤΕΙ. Επίσης κοινά με τους υποψήφιους των άλλων τομέων 14 Πανεπιστημιακά Τμήματα, 1 Τμήμα ΤΕΙ, 6 Τμήματα Στρατιωτικών Σχολών, 1 Τμήμα Αστυνομικής Ακαδημίας, 1 Τμήμα Πυροσβεστικής Ακαδημίας και 2 των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Τρίτος σε επιλογές τμημάτων έρχεται ο Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού με 98 συνολικά τμήματα ως εξής: Αντίστοιχα ή συναφή με τον Τομέα: 31 Πανεπιστημιακά Τμήματα, 40 Τμήματα ΤΕΙ, 2 Τμήματα ΑΣΠΑΙΤΕ. Επίσης κοινά με τους υποψήφιους των άλλων τομέων 14 Πανεπιστημιακά Τμήματα, 1 Τμήμα ΤΕΙ, 6 Τμήματα Στρατιωτικών Σχολών, 1 Τμήμα Αστυνομικής Ακαδημίας, 1 Τμήμα Πυροσβεστικής Ακαδημίας και 2 των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Οι πίνακες με τα ανά τομέα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θα έχουν στο Μηχανογραφικό τους δελτίο οι υποψήφιοι Επαγγελματικών Λυκείων των Πανελλαδικών εξετάσεων δημοσιεύονται στην Φ.151/27299 /Α5/17-2-2017 (ΦΕΚ 545/Β/22-2-2017) Υπουργική Απόφαση. Πίνακα με τον αριθμό των τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανά τομέα ΕΠΑΛ δείτε στο sep4u.gr με επεξεργασία που έχει κάνει ο Δημήτρης Καλοδήμος, Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Λαμίας. Στην αναφορά αυτή έχει βασιστεί και η ανάρτησή μας.

compass | Σπύρος Παπαχαρίσης | Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Φλώρινας

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...