Δύο νέα Σχολεία στις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών, αποφάσισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 7 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Δύο νέα Σχολεία στις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών, αποφάσισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Τη δημιουργία δύο Σχολείων, στις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών, αποφάσισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την επίσκεψή του στις δύο Ακαδημίες. Τον κ. Κουρουμπλή συνόδευσαν στη διήμερη περιοδεία που έκανε σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης και ο Διοικητής της 9ης ΠΕΔΙΛΣ, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Νίκος Αρμπουνιώτης.

Ανταποκρινόμενος σε πάγιο αίτημα των σπουδαστών και των εκπαιδευτικών των ΑΕΝ, ο υπουργός Ναυτιλίας πήρε την απόφαση να δημιουργηθούν τα δύο σχολεία, (Σωστικών & Πυροσβεστικών Μέσων και Ειδικό Τμήμα Μηχανικών Ε.Ν.), κατόπιν συνεργασίας του γραφείου του με τους καθηγητές των δύο Ακαδημιών, ώστε να διευκολύνονται οι σπουδαστές της περιοχής, οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν στον Ασπρόπυργο ή στη Μηχανιώνα, για να αποκτήσουν την απαραίτητη πιστοποίηση, για την έκδοση των Α.Ν.Ι. (Αποδεικτικών Ναυτικής Ικανότητας).

Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε χθες το Στρατιωτικό Φυλάκιο στα Ψαρά και την Ιερά Μητρόπολη Χίου. Στη συνέχεια επισκέφτηκε την ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, όπου έδωσε εντολή να γίνει μελέτη για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο οικοτροφείο της Ακαδημίας και έρευνα για την επέκτασή του σε άλλο χώρο. Σήμερα ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, την ΑΕΝ Οινουσσών, το Στρατιωτικό Φυλάκιο στο νησί και το Δημαρχείο.

Στην ΑΕΝ Οινουσών, με τη μεσολάβηση του κ. Κουρουμπλή, δρομολογήθηκε η διαδικασία για να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου. Ο Δήμαρχος Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής σημείωσε τη βελτίωση των συγκοινωνιών τα τελευταία δύο χρόνια και ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ακόμα μίας προσέγγισης πλοίου στο νησί. Ο Υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύτηκε να χορηγηθεί το κονδύλι για την κατασκευή κυματοθραύστη στο Διαπόρι, όπως ζήτησε ο κ. Βογιατζής. Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε και το Στρατιωτικό Φυλάκιο Οινουσών.

πηγή: ΥΕΝ

 

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...