Εγκύκλιος για το πλαίσιο διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ (με το νέο και το παλαιό σύστημα)

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 8 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων ημερησίων ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα και υποψηφίων ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄ και μαθήματα ειδικότητας Ομάδα Β΄) με το παλαιό σύστημα, έτους 2016».

Οι πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων ημερησίων ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα και υποψηφίων ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄ και μαθήματα ειδικότητας Ομάδα Β΄) με το παλαιό σύστημα θα διεξαχθούν από 17.5.2016 μέχρι και 06.6.2016, σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ήδη ανακοινωθεί (Φ.253.2/47143/Α5/18-3-2016 Υ.Α.- ΑΔΑ: 669Ω4653ΠΣ-4ΡΧ).

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διενεργηθούν φέτος με κοινές διαδικασίες για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα και υποψηφίους ΕΠΑΛ(Ομάδα Α΄ και μαθήματα ειδικότητας Ομάδα Β΄) με το παλαιό σύστημα.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή υποψηφίων στη διαδικασία επιλογής για όλα τα Τμήματα του άρθρου 1 της Φ. 151/17557/Α5/2016 ( Φ.Ε.Κ. 290/τ.Β΄/12-2-2016) Υ.Α. είναι να έχουν λάβει το απολυτήριο μέχρι τέλος Ιουνίου του ίδιου έτους. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος δεν αποκτήσει το απολυτήριο, η συμμετοχή στις εξετάσεις θεωρείται άκυρη. Αν ο ίδιος υποψήφιος τον επόμενο χρόνο επιθυμεί την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπ/ση θα πρέπει να συμμετάσχει εκ νέου στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Δείτε τη σχετική εγκύκλιο

Σπύρος Παπαχαρίσης | Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Φλώρινας

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...