Προκήρυξη γραπτών εξετάσεων υποψηφίων δικηγόρων

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η απόφαση για την προκήρυξη διαγωνισμού υποψηφίων δικηγόρων Β΄ εξεταστικής περιόδου 2015, η οποία αφορά τους ασκούμενους δικηγόρους που ενεγράφησαν στα σχετικά μητρώα ασκουμένων των Δικηγορικών συλλόγων, μετά την 1-1-2014.

Σύμφωνα με την απόφαση οι γραπτές εξετάσεις υποψηφίων δικηγόρων περιόδου Οκτωβρίου 2015 για όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους, θα διενεργηθούν στις έδρες των Εφετείων της Χώρας, την Παρασκευή 30-10-2015, το Σάββατο 31-10-2015 και την Κυριακή 01-11- 2015.

Οι υποψήφιοι οφείλουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι 23-10-2015 στον Γραμματέα της Οργανωτικής Επιτροπής κάθε Εφετείου.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό οφείλει να υποβάλει σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εμπίπτει στις περιπτώσεις των άρθρων 6 και 7 του Κώδικα Δικηγόρων. Στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση επισυνάπτονται επίσης:

α) πιστοποιητικό άσκησης,

β) πανεπιστημιακό πτυχίο ή ανάλογο πιστοποιητικό του πανεπιστημίου, γ) φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και

δ) διπλότυπο είσπραξης από τη ΔΟΥ καταβολής ποσού ύψους εξήντα πέντε (65) ευρώ που θα πιστωθεί στον ΚΑΕ 3741 «Παράβολο από κάθε αιτία».

Επίσης θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου και η αιτιολογία «Συμμετοχή στο διαγωνισμό Δικηγόρων Β΄ περιόδου 2015».

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν Έλληνες πολίτες καθώς και Έλληνες το γένος με αλλοδαπή ιθαγένεια ή πολίτες κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή άλλου κράτους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, πτυχιούχοι νομικών σχολών των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων των ανωτέρω κρατών. Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής έχουν και πτυχιούχοι νομικών σχολών αναγνωρισμένων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κρατών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλοι οι ανωτέρω πρέπει να έχουν εγγραφεί στα μητρώα ασκουμένων μετά την 01.01.2014 και να έχουν συμπληρώσει άσκηση δεκαοκτώ μηνών μέχρι την τελευταία ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Οι διαγωνιζόμενοι εξετάζονται γραπτώς σε θέματα: α) Αστικού Δικαίου και Πολιτικής Δικονομίας, β) Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας, γ) Εμπορικού Δικαίου, δ) Δημοσίου Δίκαιου, Διοικητικής Διαδικασίας και Διοικητικής Δικονομίας και ε) Κώδικα Δικηγόρων και Κώδικα Δεοντολογίας. Το πρόγραμμα των εξετάσεων καθορίζεται ως εξής: –

Παρασκευή 30/10/2015 και ώρα 16.00-18.00, Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομία ?
Σάββατο 31/10/2015 και ώρα 10.00-12.00, Αστικό Δίκαιο και Πολιτική Δικονομία και 14.00-16.00, Εμπορικό Δίκαιο
Κυριακή 01/11/2015 και ώρα 10.00-12.00, Δημόσιο Δίκαιο, Διοικητική Διαδικασία και Διοικητική Δικονομία και 14.00-16.00, Κώδικας Δικηγόρων και Κώδικας Δεοντολογίας.
Τα θέματα είναι κοινά για τους υποψήφιους όλης της χώρας και διατυπώνονται από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων που συνεδριάζει στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο διαγωνισμός είναι ενιαίος για όλη τη χώρα και διεξάγεται κατά την ίδια ημέρα και ώρα σε όλα τα Εφετεία της χώρας σε χώρο που υποδεικνύει η αρμόδια Οργανωτική Επιτροπή κάθε Εφετείου.

Πηγή: ΔΣΑ

Σπύρος Παπαχαρίσης | Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Φλώρινας

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...