Το νέο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Ένα νέο τμήμα προστίθεται από φέτος στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος με έδρα την Κοζάνη και το οποίο οι υποψήφιοι θα το βρουν στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο του Μηχανογραφικού Δελτίου του 2015 με αύξοντα αριθμό τμήματος 355 και κωδικό αριθμό 778. Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στο πρώτο έτος για εφέτος μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων 90% και 10% έχει ορισθεί στους 60.

Σκοπός του Τμήματος είναι η κατάρτιση Μηχανικών για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την αποκατάσταση, την προστασία και τη διαχείριση του περιβάλλοντος με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη, δηλαδή την κάλυψη των αναγκών για την συνεχή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας, την υλοποίηση των απαραίτητων βιομηχανικών και τεχνικών έργων και την παραγωγή των απαιτούμενων ποσοτήτων ενέργειας, διασφαλίζοντας την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων καθώς και την ισορροπία του οικοσυστήματος με την ταυτόχρονη διατήρηση των πόρων που μας προσφέρει το περιβάλλον (αέρας, νερό, έδαφος, οικοσυστήματα).

Ο στόχος και η αποστολή του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος εστιάζεται στους παρακάτω άξονες:

Στην εκπαίδευση μηχανικών ικανών να συμβάλλουν στη μέτρηση, παρακολούθηση, αξιολόγηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η ανθρώπινη δραστηριότητα, όταν συνεπάγεται μεταβολές και αλλοιώσεις στο περιβάλλον.
Στην διεπιστημονική έρευνα του περιβάλλοντος με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων και αποδοτικών τεχνολογιών που θα αντιμετωπίζουν τις τρέχουσες σημαντικές περιβαλλοντικές προκλήσεις.
Στην παροχή περιβαλλοντικών υπηρεσιών στην κοινωνία, στην πολιτεία και στους σχετικούς κλάδους παραγωγικής δραστηριότητας με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι φοιτητές, με χρήση των επιστημονικών διαδικασιών, μαθαίνουν να διορθώνουν τα λάθη του παρελθόντος, να αποφεύγουν τη δημιουργία ή επιδείνωση των σημερινών περιβαλλοντικών προβλημάτων και να σχεδιάζουν μονοπάτια ανάπτυξης για ένα καλύτερο μέλλον, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Για να ανταπεξέλθει σε αυτές τις απαιτήσεις, το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να προσφέρει στο φοιτητή τη μόρφωση και την ικανότητα να εφαρμόσει τις αρχές της μηχανικής, καθώς επίσης και των θετικών (μαθηματικών, φυσικής, χημείας, βιολογίας), κοινωνικοοικονομικών και ανθρωπιστικών επιστημών, εξασφαλίζοντας την άρτια κατάρτισή του για την επιστημονική, ερευνητική και επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Στο σύνδεσμο: http://www.enveng.uowm.gr/ μπορείτε να δείτε τον δικτυακό τόπο του τμήματος με πολλές και χρήσιμες πληροφορίες.

Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε τον Οδηγό Σπουδών του ερχόμενου ακαδημαϊκού έτους 2015/2016

Σπύρος Παπαχαρίσης, Υπεύθυνος ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ Φλώρινας

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...