Υποχρεωτικό μάθημα οι Εφαρμογές Πληροφορικής στην Α τάξη Γενικού Λυκείου

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Σύμφωνα με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση ΥΑ 74181/Δ2/15-6-2020 (ΦΕΚ 2338/Β/15-6-2020) από το ερχόμενο σχολικό έτος  2020-2021 το μάθημα Εφαρμογές Πληροφορικής γίνεται υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές της Α τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου με δίωρη διδασκαλία. Θυμίζουμε ότι οι Εφαρμογές Υπολογιστών συγκαταλέγονταν στα μαθήματα επιλογής της Α τάξης.

Στην Β τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου η διδασκαλία του μαθήματος Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ γίνεται δίωρη ενώ ήταν μία ώρα και είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές.

Τέλος στην Γ τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου έχουμε μείωση κατά μία ώρα του μαθήματος της Πληροφορικής της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

 

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...