Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: αιτήσεις για το νέο ακαδημαϊκό έτος έως 30 Ιουνίου 2020

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Tο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) δέχεται αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 μέχρι τις 30 Ιουνίου. Οι αιτήσεις συμπληρώνονται και υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου στο www.ouc.ac.cy.

Το ΑΠΚΥ είναι δημόσιο πανεπιστημιακό ίδρυμα της Κύπρου. Είναι το πρώτο και μοναδικό στην Κύπρο που εφαρμόζει αποκλειστικά την ανοικτή και εξ αποστάσεως μεθοδολογία φοίτησης. Ο φοιτητής μπορεί να σπουδάζει από τον δικό του χώρο, στον δικό του χρόνο, ακολουθώντας τον δικό του ρυθμό. Ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων είναι ανοικτός για όλους. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σπουδάσει οποιοσδήποτε επιθυμεί, ανεξαρτήτως ηλικίας, βαθμού τίτλου σπουδών, σε όποιο Πρόγραμμα Σπουδών τον ενδιαφέρει (αρκεί, φυσικά, να πληροί τις ελάχιστες απαιτούμενες προϋποθέσεις). Οι εξετάσεις διεξάγονται σε Κύπρο & Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο).

Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 προσφέρονται 4 Πτυχιακά και 20 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, Προγράμματα Κατάρτισης και Αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες.

Ειδικά στον Τομέα της Εκπαίδευσης, το ΑΠΚΥ προσφέρει τα ακόλουθα πολύ αξιόλογα, ποιοτικά, αναγνωρισμένα Προγράμματα Σπουδών:

Μεταπτυχιακά (επιπέδου μάστερ)

Λαμβάνοντας υπόψη τις συγκυρίες της εποχής, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει λάβει αποφάσεις για παραχώρηση οικονομικών ελαφρύνσεων, σε περιπτώσεις :

  • εφάπαξ εξόφλησης διδάκτρων/διαχειριστικού κόστους,
  • φοιτητών που έχουν 3 και άνω ανήλικα τέκνα,
  • φοιτητών της ίδιας οικογένειας,
  • φοιτητών που συνεχίζουν τη φοίτησή τους στο ΑΠΚΥ, παρακολουθώντας 2ο ή 3ο Πρόγραμμα Σπουδών.

Η σχετική πληροφόρηση και οι προϋποθέσεις είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΑΠΚΥ (ΕΔΩ)

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...