Εγγραφές μαθητών/τριών στο Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Φλώρινας για το σχολικό έτος 2020-2021

🕜 Το άρθρο που προσπελάσατε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

«Ενόψει έναρξης εγγραφών σε Γυμνάσια και Λύκεια για το σχολικό έτος 2020-2021, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τους γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών περιοχής σας για τη δυνατότητα και τη διαδικασία εγγραφής αποφοίτων μαθητών/τριών δημοτικών σχολείων και μαθητών/τριών γυμνασίων αντιστοίχως, στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια αρμοδιότητας Υπηρεσίας μας. Σύμφωνα με τον ν. 3432/2006, σκοπός της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης είναι η ανάδειξη και κατάρτιση κληρικών και λαϊκών στελεχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα, υψηλού μορφωτικού επιπέδου και χριστιανικού ήθους, χωρίς η στελέχωση της Εκκλησίας (ιερατικώς ή διοικητικώς) να αποτελεί υποχρεωτικό ή/και αποκλειστικό επαγγελματικό προσανατολισμό των αποφοίτων.

Τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια αποτελούν τμήμα της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, για το λόγο αυτό το ωρολόγιο πρόγραμμά τους περιλαμβάνει, κοινά μαθήματα με τις αντίστοιχες τάξεις των Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και μαθήματα θρησκευτικής εξειδίκευσης.

Οι προαγωγικοί και απολυτήριοι τίτλοι σπουδών τους είναι ισότιμοι με τους αντίστοιχους των Γυμνασίων και των Γενικών Λυκείων, ως εκ τούτου, οι απόφοιτοι των Γενικών Εκκλησιαστικών Λυκείων έχουν όμοια δυνατότητα πρόσβασης στις Σχολές και στα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων. Επίσης, τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια -Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια και τα Γενικά Εκκλησιαστικά Λύκεια έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλες τις δραστηριότητες, τα Προγράμματα (ευρωπαϊκά και μη), τις εκδηλώσεις και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για τα σχολεία της Γενικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επισημαίνεται ότι η επιλογή φοίτησης σε Εκκλησιαστικό Σχολείο δεν περιορίζεται από την περιοχή διαμονής του μαθητή/τριας ή των γονέων/κηδεμόνων του. Για το λόγο αυτό άρρενες μόνο μαθητές μπορούν– υπό προϋποθέσεις – να διασφαλίσουν τη δωρεάν διαμονή και σίτισή τους στα οικοτροφεία των Περιφερειακών Εστιών Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.»

Οι εγγραφές, ανανεώσεις εγγραφών και οι μετεγγραφές στα Γενικά Λύκεια και στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια, για το επόμενο σχολικό έτος 2020-2021, δεν θα γίνουν με το σύστημα «e-εγγραφές», όπως στα υπόλοιπα σχολεία.

Οι γονείς που θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε ένα Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο ή Λύκειο υποβάλλουν στο Σχολείο τα εξής:

1. Αίτηση
2. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
3. Συστατική επιστολή του επιχώριου (ή του τόπου κατοικίας του μαθητή/τριας) Μητροπολίτη

Κατεβάστε την αίτηση πατώντας εδώ

Σπύρος Χρ. Παπαχαρίσης,

Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ82-Μηχανολόγων - Β' ειδικότητας ΠΕ70-Δασκάλων - (Με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) Υπεύθυνος ΣΕΠ στη ΔΔΕ Φλώρινας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...